Regler & Upplägg

Gå ner

Regler & Upplägg

Inlägg  Vistrand i mån nov 21, 2011 5:23 pm

Notering: Inga ändringar har gjorts i reglerna inför denna säsong.

Regler

§1 Matchen ska vara bokad senast Måndag kl 17:59. Har man inte accepterat matchen innan dess har andra laget rätt att boka en annan match och man förlorar automatiskt på W-O. Såväl hemma- som bortalag har skyldighet att utmana.

§2 Om ett lag under en och samma säsong, utan att anmäla det, lämnar w-o i minst två matcher har cup-admin rättigheten (men inte skyldigheten!) att utesluta detta lag.

§3 Tippningen i tippningsligan ska ske senast kl 18:00 på matchdagen. Vid tveksamma fall är den som handhar tippningsligan (i dagsläget Klintan BK) enväldig domare och beslutar om tippningen godkänns eller ej.

§4 Placeringen i 'gruppspelen' avgörs enligt följande:

a) Flesta tagna poäng.
b) Målskillnad.
c) Flest gjorda mål.
d) Inbördes möten lagen emellan.
e) Målskillnad i mötena lagen emellan.
f) Flesta gjorda mål på bortaplan i mötena lagen emellan.
g) Lottdragning.


Upplägg

Cupens startdatum är 30/11. Topp 5 i föregående cup placeras i en varsinn grupp för att slippa möta varandra i början. Resterande lag lottas in i grupperna.


Gruppspel1 kommer bestå av fem grupper (A-E) med fyra lag i vardera grupp, alla möter alla (dvs. 3 omgångar). Matcherna spelas med "normal" inställning.

Gruppspel2 kommer också bestå av fem grupper (F-K) med fyra lag i vardera grupp, alla möter alla (dvs. 3 omgångar). Till gruppspel 2 har man med sig 3/2/1/0poäng beroende på placering i Gruppspel 1. Man placeras i en grupp efter schemat nedanför. Vinnarna av sina grupper i gruppspel 2 samt den bästa tvåan går direkt till slutspel. Resterande tvåor lottas och möter varandra i play-off matcher om de två sista platserna. Matcherna spelas med "normal" inställning.Play-off matcher kommer spelas mellan de fyra resterande tvåorna ifrån gruppspel 2. Lagen lottas mot varandra och vinnarna går till slutspel.

Slutspelet
I år kommer slutspelet bestå av åtta lag. De fyra bästa ettorna seedas och lottas mot resterande lag som nått slutspel. Matcherna spelas med "Cupregler" på neutral plan.

De lag som inte går till slutspel spelar inga placeringsmatcher. Chicken Race slutar alltså ett par veckor tidigare för dessa lag.

------------------------------------------

Till slut vill jag också tacka alla Er som på olika sätt utvärderat, kommenterat och engagerat Er för att ha hjälpt till och kommit med många idéer och synpunkter gällande cupen. Jag har försökt beakta allas åsikter, och även om det är omöjligt att alla får som de vill så hoppas jag att alla blir nöjda! Smile
Vistrand
Vistrand
Cup Admin

Antal inlägg : 330
Points : 3716
Join date : 10-05-06

Användarens profil

Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet