Regler & Upplägg

Gå ner

Regler & Upplägg

Inlägg  Vistrand i tis jul 03, 2012 11:52 am

Edit 20/7: Uppdaterade med bild så att man lättare förstår..

Upplägg

Cupens startdatum är 4/7. Samtliga lag har lottats in i grupper. Ingen seedning har skett.

Gruppspel1 kommer bestå av fyra grupper (A-D) med fyra lag i vardera grupp, alla möter alla (dvs. 3 omgångar). Matcherna spelas med "normal" inställning.

Gruppspel2 kommer också bestå av fyra grupper (E-H) med fyra lag i vardera grupp, alla möter alla (dvs. 3 omgångar). Till gruppspel 2 har man med sig 3/2/1/0poäng beroende på placering i Gruppspel 1. Man placeras i en grupp efter schemat nedanför (notera att bokstäverna inte stämmer samt att det i år är fyra grupper istället för fem). Vinnarna av sina grupper i gruppspel 2 samt tvåorna går direkt till A-slutspel. Övriga går till B-slutspel. Matcherna spelas med "normal" inställning.Slutspelet kommer att bestå av samtliga 16 lag. De senaste säsongerna har vissa lag fått spela ytterst få matcher i Chicken Race. Något vi vill råda bot på. Därför återinförs nu en gammal favorit: B-slutspelet! I A-slutspelet seedas de fyra ettorna och lottas mot tvåorna. I B-slutspelet seedas treorna och lottas mot fyrorna. Matcherna spelas med "Cupregler" på neutral plan.


Regler

Notering: Inga ändringar har gjorts i reglerna inför denna säsong.

§1 Matchen ska vara bokad senast Måndag kl 17:59. Har man inte accepterat matchen innan dess har andra laget rätt att boka en annan match och man förlorar automatiskt på W-O. Såväl hemma- som bortalag har skyldighet att utmana.

§2 Om ett lag under en och samma säsong, utan att anmäla det, lämnar w-o i minst två matcher har cup-admin rättigheten (men inte skyldigheten!) att utesluta detta lag.

§3 Tippningen i tippningsligan ska ske senast kl 18:00 på matchdagen. Vid tveksamma fall är den som handhar tippningsligan (i dagsläget Klintan BK) enväldig domare och beslutar om tippningen godkänns eller ej.

§4 Placeringen i 'gruppspelen' avgörs enligt följande:

a) Flesta tagna poäng.
b) Målskillnad.
c) Flest gjorda mål.
d) Inbördes möten lagen emellan.
e) Målskillnad i mötena lagen emellan.
f) Flesta gjorda mål på bortaplan i mötena lagen emellan.
g) Lottdragning.

------------------------------------------

Till slut vill jag också tacka alla Er som på olika sätt utvärderat, kommenterat och engagerat Er för att ha hjälpt till och kommit med många idéer och synpunkter gällande cupen. Jag har försökt beakta allas åsikter, och även om det är omöjligt att alla får som de vill så hoppas jag att alla blir nöjda! Smile
Vistrand
Vistrand
Cup Admin

Antal inlägg : 330
Points : 3716
Join date : 10-05-06

Användarens profil

Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet