HT - Chicken Race
Vill du reagera på det här meddelandet? Registrera dig för forumet med några klick eller logga in för att fortsätta.

Utvärdering!

+3
MrWipen
Zobeish
Vistrand
7 posters

Gå ner

Utvärdering! Empty Utvärdering!

Inlägg  Vistrand ons jun 22, 2011 9:18 pm

Ännu en säsong är till ända och det är dags för utvärdering!

Inför den här säsongen uttrycktes det en vilja att ha ett system där man snabbare mötte motståndare som var ungefär lika bra som en själv, och nu när vi står här med facit i hand är naturligtvis den stora frågan; Vad tyckte ni? Var det bra? Föredrar ni gruppspel? Var det bra med enbart 8 lag i A-finalen?

Övriga synpunkter, tankar, funderingar och frågeställningar är mer än välkomna!

Och har ni några egna tips och/eller idéer så för gärna fram dem!
Vistrand
Vistrand
Cup Admin

Antal inlägg : 330
Points : 5178
Join date : 10-05-06

Till överst på sidan Gå ner

Utvärdering! Empty Sv: Utvärdering!

Inlägg  Zobeish ons jun 22, 2011 9:45 pm

Jag tyckte helt klart att systemet var okej, ganska roligt t.o.m. MEN jag saknar lite det gamla gruppsystemet där vi lottade fram lag, känns lite mer som ett mästerskap då.

Slutspelet kan jag inte säga så mycket om. kändes lite som folk tappade gnistan om dom hamnade i B-slutspelet och hade noll chans att vinna pokalen, men det är ett mer rättvist sätt att använda då detta manar till att folk måste satsa lite mer i grupp-/seriespelet.

Jag upptäckte ett fel som jag gjorde och bannlyste kommentarer på statistik sidan, blev ingen diskussion i matchtråden som jag hade hoppats och detta misstag tänker jag inte göra om igen, man lär sig så länge man lever.

Dock denna eviga fråga om statistik, målligan är ett måste. ska vi ha mer statistik till nästa säsong? vad tycker ni?

Överlag är jag nöjd över att ha provat detta systemet vi körde under säsong 4, men längtar tillbaks lite till det gamla, jag vet att min sammanfattning är exakt samma som min första kommentar men det är värt att nämna två gånger:D
Zobeish
Zobeish
Statistics Manager

Antal inlägg : 172
Points : 4903
Join date : 10-05-06

Till överst på sidan Gå ner

Utvärdering! Empty Sv: Utvärdering!

Inlägg  MrWipen ons jun 22, 2011 10:44 pm

Jag gillar ju lite längre gruppspel och kortare och snabbare slutspel så jag tycker det har varit intressant. Ser dock hellre att man delar upp i kanske 2-3 grupper (beroende på hur många lag som är med) och sen gör alla möter alla i ett enkelmöte, för det jag tycker var lite trist med det som varit de tidigare säsongerna är att man möter så få lag då man hade dubbelmöte i gruppspelet.

Har ju inte varit så aktiv under denna säsongen tyvärr och jag hoppas att det blir bättre under nästa. Tyvärr kommer jag fortsatt ha väldigt mkt att göra under iaf juli och augusti (förmodligen även under september) så kommer inte kunna ta upp tippningsligan riktigt ännu. Så iaf i början av nästa säsong så får vi köra tippning i forumet och sen får vi hoppas att jag kan börja greja igen.

Klart att man alltid vill ha mer statistik men det tar ju en väldans massa tid att föra in allt sådant. Funderar lite på om det finns något smart CHPP-program som kan hjälpa till med detta. Får ta och kolla lite på det, är ju sjukt konstigt om det inte finns tycker jag. Återkommer om jag hittar något.

Återkommer även om jag kommer på något mer jag borde skriva...

Tack för en riktigt bra administrerad cup!
MrWipen
MrWipen

Antal inlägg : 195
Points : 4799
Join date : 10-09-01
Ort : Göteborg/Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Utvärdering! Empty Sv: Utvärdering!

Inlägg  Stroganoff tor jun 23, 2011 12:03 am

Jag vill börja med att tacka för säsongen! Även upplägget är värt att prisa! Häftigt och helt nytt för mig.

MEN

Jag tycker att gruppspel trots allt är att föredra. 8-manna slutspelet var bra! Behåll det. Dock blev det lite flummigt med lottningen i kvalrundan. Samt vilka som kom till kvalrundan. Slutligen blev slutspelet ändå rättvist med enbart folk som hade grymma lag! Lottningen drabbade dock mig denna gång (vill inte låta gnällig but thats it). Jag hade slagit svårare lag (3 av de 8 som gick till slutspel) och lag som fick "enkla" möten och WO-matcher sprang ikapp. Kalla det taktisk miss men bara delvis. Att Dalas överhuvudtaget kvalade förvånade mig(tror han skrev någonstans att han hade bäst målskillnad).

För att vara mer objektiv så var det även lite rörigt med stora omkastningar. Tyckte heller inte att den taktiska biten fick mer utrymme. Snarare att taktiken handlade om andra saker. Mer "under vilken period ska jag vinna/förlora matcher" istället för "vilka lag ska jag slå/eller inte slå." Som sagt nytt och spännande men inte mer.

Ett gruppspel som liknar handbolls-VM med två faser och sedan slutspel. Där blir slutspelet 8-manna eller kanske till och med 4-manna. Då måste man hela tiden vinna matcher för att hänga kvar. Ett återkval är inte helt fel heller. Detta skapar ju en fas för de som åker ut som blir intressant.

I judon har vi återkval som gör att man kan nå tredjeplats-matchen. Då möts förlorarna i semifinalerna i en match om vem som får gå till match om tredjepris. Vinnaren möter vinnaren av återkvalet som är en lång, direkt utslagsgivande historia. Förlorarna i återkvalet spelar placeringsmatcher.

Det finns en variant av återkval där vinnaren av FÖRSTA matchen går vidare och om han vinner den andra matchen går FÖRLORAREN I FÖRSTA matchen också vidare. Om VINNAREN I FÖRSTA matchen förlorar tar han den platsen och krigar vidare. Detta är om matten inte går ihop Smile

Fördelen med 4-manna är att placeringsmatcherna blir mer intressanta eftersom fler lag faktiskt kan bli femma. Risken är att de 4 platserna snabbt blir vigda åt några lag och gruppspelet dör lite.

Fördelen med 8-manna är att slutspelet blir maffigare och det finns fler platser och slåss om. Mer intresse i gruppspelet. Men risken är att placeringsmatcherna blir som tidigare påpekat ganska tråkiga.

I vote for gruppspel med två faser! FAST INTE med "A-grupp" och "B-grupp" som vi hade innan. Utan lite som handbolls-VM. Man tar med sig poäng beroende på om de som man slagit också går vidare osv osv. De som inte går vidare kanske återkvalar?? Twisted Evil
Stroganoff
Stroganoff

Antal inlägg : 143
Points : 4878
Join date : 10-05-08

Till överst på sidan Gå ner

Utvärdering! Empty Sv: Utvärdering!

Inlägg  fellah lör jun 25, 2011 2:36 am

Zobeish skrev:Kändes lite som folk tappade gnistan om dom hamnade i B-slutspelet och hade noll chans att vinna pokalen, men det är ett mer rättvist sätt att använda då detta manar till att folk måste satsa lite mer i grupp-/seriespelet.
Jag vet inte om detta var menat åt mig men tappade gnistan gjorde jag väll inte riktigt men brydde mig inte så mycket nej om jag kom på femte eller åttonde plats, jag tänkte mest att det var lite dumt att köra A-lagspelare och riskera skador när man har en tuff div 4 serie att överleva, tror nog att andra resonerade likadant.

Som många andra påpekar saknar jag också gruppspel. 4-6 lag per grupp. 8 lag som går vidare, resten åker ut? Jag vet egentligen inte vad det är för mening att spela om 12e plats osv Smile Sedan jagar jag hellre flaggor än att spela om en placering som ingen kommer ihåg ^^. Men är inte alla som har supporter och uppskattar dessa nöjen med flaggor. Men jag är med på vad ni än bestämmer.
fellah
fellah
3ggr Cupsegrare
3ggr Cupsegrare

Antal inlägg : 109
Points : 4736
Join date : 10-07-28
Age : 102
Ort : Halmstad

https://www.facebook.com/profile.php?id=100000651082848

Till överst på sidan Gå ner

Utvärdering! Empty Sv: Utvärdering!

Inlägg  Zobeish lör jun 25, 2011 12:18 pm

Det var ingen riktad kritik, det kändes lite så överlag. Sen pratade jag med folk som sa att dom har lagt CR-kuppen för säsongen.
Zobeish
Zobeish
Statistics Manager

Antal inlägg : 172
Points : 4903
Join date : 10-05-06

Till överst på sidan Gå ner

Utvärdering! Empty Sv: Utvärdering!

Inlägg  IgelQott lör jun 25, 2011 4:33 pm

Det är många som inte kört med sina A-lag spelare en enda match genom CR's historia, mig inkluderad.

Det är upp till var och en att avgöra hur mkt man vill satsa på cupen, men de åren jag spelat hattrick så är det "tränings"-cuper jag medverkat i, och så ser jag även CR som. (står även längst upp på denna sida: "träningscupen Chicken Race")

Sen om man vill riskera A-lag spelare i CR, så är man välkommen att göra det, då vi inte har några regler för det. Hade jag stått inför en final i CR, så hade ni nog fått se lite A-lag spelare också, man får ju se det som lite taktik i spelet. Men jag hade aldrig riskerat att missa träning. (förutom en final då kanske)

Ang. cupen i allmänhet tycker jag det funkade bra förra omgången, dock håller jag med de andra, att gruppspel saknades lite faktiskt.
IgelQott
IgelQott
Admin

Antal inlägg : 126
Points : 4870
Join date : 10-05-06

https://htcup.swedishforum.net

Till överst på sidan Gå ner

Utvärdering! Empty Sv: Utvärdering!

Inlägg  Vistrand mån jun 27, 2011 12:37 pm

Dallas lyfter en sak här som jag aldrig reflekterat över;

fellah skrev: Som många andra påpekar saknar jag också gruppspel. 4-6 lag per grupp. 8 lag som går vidare, resten åker ut? Jag vet egentligen inte vad det är för mening att spela om 12e plats osv Smile Sedan jagar jag hellre flaggor än att spela om en placering som ingen kommer ihåg ^^. Men är inte alla som har supporter och uppskattar dessa nöjen med flaggor. Men jag är med på vad ni än bestämmer.

Fler åsikter på detta? Är det onödigt/överflödigt med positionsmatcher?


Trevligt med många inlägg. Mycket att fundera över inför nästa säsong, keep ém coming! Smile
Vistrand
Vistrand
Cup Admin

Antal inlägg : 330
Points : 5178
Join date : 10-05-06

Till överst på sidan Gå ner

Utvärdering! Empty Sv: Utvärdering!

Inlägg  MrWipen mån jun 27, 2011 10:03 pm

Jag vill ha kvar placeringsmatcherna. För mig handlar t-cuper om träning och åter träning av mina spelare samtidigt som man får möta lite lag som man på ett eller annat sätt har en koppling med och om man inte redan har så kan man under årenslopp skaffa sig. Sen är det ganska bekvämt att slippa jaga motståndare till varje onsdag (nuförtiden är ju inte detta så jobbigt med t-poolerna, det va värre förr Wink )

Kan samtidigt förstå de som vill jaga flaggor och tycker att sådant är roligt. Men nu när HT-open finns kan man ju isf skapa en cup där och då kan man ju faktiskt mäta sig med varandras A-lag utan att riskera skador och samtidigt samla flaggor på riktiga HT. Men som sagt detta är ju bara min åsikt.

Svår fråga som kanske löser sig lättast genom en omröstning, men jag vill iaf ha kvar dem.
MrWipen
MrWipen

Antal inlägg : 195
Points : 4799
Join date : 10-09-01
Ort : Göteborg/Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Utvärdering! Empty Sv: Utvärdering!

Inlägg  Stroganoff ons jun 29, 2011 10:10 am

Jag är för positionsmatcher så länge det finns ett allmänt stöd.

Maratontabellen för the win!
Stroganoff
Stroganoff

Antal inlägg : 143
Points : 4878
Join date : 10-05-08

Till överst på sidan Gå ner

Utvärdering! Empty Sv: Utvärdering!

Inlägg  Darkbishop tor jun 30, 2011 4:13 pm

Får passa på att tacka för ännu en trevlig turnering och ett grattis till vinnaren!

Jag måste också påpeka som vissa andra gjort att gruppspels-systemet gav kanske en mer rättvis bild av vem som har bäst lag. Men samtidig tycker jag de blev aningen flummigt och rörigt vilket gjorde att iallfall jag tappa lite fokus på CR cupen. Jag skulle lägga min röst på att gå tillbaka till det gamla hederliga lottnings-systemet a la VM där man då beaktar seedning, och att man då kör 4-lags grupper igen.

Sen för egen del tycker jag även att för min del som hamnade i B-slutspelet så kändes de som att de mer eller mindre kvittade vilken placering jag fick då min chans att nå högt var totalt körd ändå. Back to old school igen där med om ni frågar mig!

Sen på tal om statistiken så tycker ja Sebbe skött det bra trots allt, är medveten om att de krävs en hel del tid. Men något som kanske hade vart kul att lägga till under statistik är kanske någon form av "hall of fame" tavla där man får poäng efter placering i turneringen (typ 1:plats ger 25 P, 2:plats ger 15p, osv.....) för att få någon form av snittpoäng/mått på alla lagen.


Darkbishop

Antal inlägg : 79
Points : 4716
Join date : 10-07-13

Till överst på sidan Gå ner

Utvärdering! Empty Sv: Utvärdering!

Inlägg  Vistrand fre jul 15, 2011 1:42 pm

Darkbishop skrev:Men något som kanske hade vart kul att lägga till under statistik är kanske någon form av "hall of fame" tavla där man får poäng efter placering i turneringen (typ 1:plats ger 25 P, 2:plats ger 15p, osv.....) för att få någon form av snittpoäng/mått på alla lagen.


Är inte riktigt med på hur du menar. Ska det ligga på samma sida som maratontabellen eller på något sätt uppdateras under säsongen också?
Vistrand
Vistrand
Cup Admin

Antal inlägg : 330
Points : 5178
Join date : 10-05-06

Till överst på sidan Gå ner

Utvärdering! Empty Sv: Utvärdering!

Inlägg  Zobeish fre jul 15, 2011 9:59 pm

Jag vet vad han menar. det blir som en maratontabell men med poängsystem, jag och Kenny spelar PES och gör turneringar på samma sätt. liten sammanfattning nedanför:

Slutspel
Guld: 25p
Silver 20p
Brons: 15p
4:a: 10p
kvartsfinalförlorare: 6p
8-delsförlorare: 3p
Övrigt
1:a plats i gruppen under gruppspelet: 1p
Skyttekung efter turnering: 5p

Som vi spelar på PES
Gruppspelet har 32 lag
4 lag varje grupp, 8 grupper A-H
2 bästa lagen går vidare till slutspel i varje grupp.
Zobeish
Zobeish
Statistics Manager

Antal inlägg : 172
Points : 4903
Join date : 10-05-06

Till överst på sidan Gå ner

Utvärdering! Empty Sv: Utvärdering!

Inlägg  Vistrand fre jul 15, 2011 11:42 pm

Jag var otydlig. Jag förstod hur poängsystemet skulle fungera, vad jag egentligen menade att fråga var hur det skiljer sig ifrån maratontabellen? Om det ska spegla alla tidigare säsonger borde poänglistan bli tämligen lik maratontabellen?

Eller har jag missat något?


Kenny pratar om snittpoäng enligt ert system. Det kanske också är intressant med snittpoäng/match när antalet matcher varierar mellan lagen?
Eller en tabell med antal Guld/Silver/Brons? (Typ Vistrand Boys 0 0 0, Kottarna FC 0 0 1)


(För övrigt är de båda maratontabellerna uppdaterade nu.)
Vistrand
Vistrand
Cup Admin

Antal inlägg : 330
Points : 5178
Join date : 10-05-06

Till överst på sidan Gå ner

Utvärdering! Empty Sv: Utvärdering!

Inlägg  Zobeish lör jul 16, 2011 6:54 am

Det kommer bli en skillnad mellan maratontabellen och "poängtabellen" då maratontabellen visar hur bra man är överlag, man kan vinna alla matcher i gruppspelet men förlora första matchen i 8-delen, detta ger många matcher i maraton men väldigt få poäng i poängtabellen. så i slutändan kan det bli väldigt stor skillnad.

Sammanfattning maratontabell visar överlag hur bra man är medan poängtabellen visar hur framgångsrik man är.
Zobeish
Zobeish
Statistics Manager

Antal inlägg : 172
Points : 4903
Join date : 10-05-06

Till överst på sidan Gå ner

Utvärdering! Empty Sv: Utvärdering!

Inlägg  Sponsored content


Sponsored content


Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan

- Liknande ämnen

 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet